Boligadvokat – Hvilke fordele opnår vi?

Når du står i en situation, hvor du skal købe en bolig af en art, er det klogt at hyre en boligadvokat, som kan hjælpe dig. Her i artiklen vil vi kigge nærmere på, hvad du kan bruge en boligadvokat til, samt hvorfor det er vigtigt for dig, at du har sådan en ved din side i din købssituation.

Ejendomsmægleren varetager sælgers interesser

Det er vigtigt at huske på, at når du skal købe alt fra et sommerhus til en andelsbolig, så vil ejendomsmægleren altid varetage sælgerens interesser. Det er i ejendomsmæglerens interesse at få boligen solgt, fordi så har vedkommende gjort sit arbejde godt og får provision af salget.

En boligadvokat kan hjælpe dig med at varetage dine interesser i form af rådgivning, det juridiske og et advokatforbehold.

Der er mange penge på spil

Hvis du står og skal købe en bolig, er det ofte penge i millionklassen, det drejer sig om. Derfor er det en god idé at bruge lidt ekstra kroner på en boligadvokat, så du får lavet en god handel. Boligadvokaten giver dig tryghed og en sikkerhed, når du er i tvivl om noget i forbindelse med købet. Derfor kan der være en stor psykologisk effekt forbundet med at have en boligadvokat tilknyttet.

Hvad kan en boligadvokat hjælpe med?

En boligadvokat kan hjælpe med flere forskellige processer i forbindelse med købet. Først og fremmest kan vedkommende gennemgå alle forhold samt dokumenter. Det gælder tilstandsrapport, købsaftale, ejerskifteforsikring og meget mere.

Derudover kan advokaten indgå i forhandlingen af prisen på bolig. Dermed er du fri for selv at gøre det. Boligadvokaten vil gøre det på vegne af de dokumenter, han/hun har læst. Efter handlen vil vedkommende kunne hjælpe med at berigtige handlen, sørge for tinglysning og udarbejde en refusionsopgørelse. Dermed slipper du for en del arbejdet ved at have hyret en boligadvokat.

Det vigtige advokatforbehold

Når du køber en bolig, er det vigtigt, at du får et advokatforbehold. Der følger ikke et advokatforbehold med automatisk, og derfor skal du selv være opmærksom på at få det inddraget i din aftale. Det kan en boligadvokat hjælpe dig med.

Et advokatforbehold er et forhold, der betyder, at køberen ikke hæfter for aftalen, når du har skrevet under, før aftalen er gennemgået af advokaten. Dermed kan man gennemgå aftalen igen med en fagmand, og hvis boligadvokaten så synes, at det er en dårlig aftale, så kan den annulleres, selvom der er skrevet under.

Du kan godt fortryde en aftale, selvom du har skrevet under uden et advokatforbehold. Det koster dog 1% af købesummen, hvilket er ret mange penge.

Din boligadvokat får regler, der skal overholdes

Når du hyrer en boligadvokat til at hjælpe dig med dit køb, så skal vedkommende overholde en række regler. Ligeledes er der et ansvar hæftet.

Boligadvokaten skal løbende være i dialog med dig, hvor der skal informeres om pris, mulige aftaler med mere. Derved kan du vide, at boligadvokaten handler på vegne af køberen og dine interesser.

Som boligadvokat medfølger der også et ansvar. Boligadvokaten overtager ansvaret for handlen, og skulle der gå noget skævt, så er det advokatens ansvarsforsikring, der dækker de tab, som køberen har måtte lide.

En lille investering i en stor investering

Med andre ord er det altid klogt at henvende sig til en boligadvokat. Vedkommende er trænet og ekspert på området, giver dig ro i kroppen og handler på dine vegne, så du får den bedste aftale i huset. En boligadvokat koster penge, men det kan komme til at koste dig endnu flere penge ikke at have en med på sidelinjen, når du skal købe en bolig.